Een Pub is geen Pub zonder whisky’s en speciaal bieren. Onze specials:

Whisky’s

‘Schotland wordt bij uitstek als het land van de whisky bestempeld. Al sinds het eind van de 15de eeuw wordt er in de Schotse Hooglanden whisky gestookt. Is men echter toevallig in gezelschap van een Ier en laat men het woord "whisky" vallen, dan zal hij - tien tegen één - met trots vertellen, dat whisky van oorsprong een Ierse drank is en géén Schotse.

De Schotse whisky dankt zijn bijzondere karakter aan de kwaliteit van het gebruikte water uit de bergbeekjes, de gerst en bij het eesten-proces van het drogen en roosteren-gebruikte turf, die aan de Schotse whisky zijn typische rooksmaak geeft’.

Ons assortiment bestaat natuurlijk niet alleen uit Schotse whisky’s. Een greep uit onze collectie whisky’s: Paddy's, Kilbeggan, Oban, Talisker, Glenkinchie, Dalwhinnie, Lagavullin en Balviny.

Speciaal bieren

De belangrijkste voorbeelden van onze speciale (tap)bieren zijn toch wel het bekende Guinness en (het misschien iets minder bekende) Kilkenny.

Het roodkleurige Kilkenny is een romige premium ale, die in 1987 door Smithwick werd gebrouwen voor de export. In 1995 werd dit bier op de Ierse markt gebracht.

Guinness is een beroemd zwart bier van het type stout uit Ierland. Het bier is het belangrijkste product van de St. James' Gate brewery in Dublin. De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een porter. Uit deze porter kwam later een stout-porter voort, de huidige stout. Het bier wordt vandaag de dag volgens de brouwerij nog steeds gebrouwen als vroeger, met vier ingrediënten: water, een zeker type gerst dat in het Engels barley genoemd wordt, hop en gist. Het water dat bij dit proces gebruikt wordt is, in tegenstelling tot wat vele Ieren elkaar proberen wijs te maken, niet afkomstig uit de rivier de Liffey die door Dublin stroomt, afkomstig van een bron die zich op enige afstand van Dublin bevindt.

Naast onze ‘vaste’ specials wisselen onze specials ook per seizoen. Zo kunt u in december genieten van ons Gordon’s Christmas bier of in de zomer van het verfrissende Wittekerke Rosé bier. Probeer naast onze vaste en seizoensspecials ook eens één van onze andere specials. Wat dacht u van een Australisch biertje?